Heb je last van couperose,fibromen(steelwratjes) of kleine verhevenheden? Dan kan een coagulatie behandeling een oplossing zijn.

 

Couperose 
Vooraf wordt de huid licht verdoofd met een verdovingscreme. De behandeling van couperose vind plaats door een miniscuul steriel naaldje heel ondiep op of in de huid te positioneren. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op (coaguleren). Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Er wordt een klein korstje zichtbaar, waar je niet aan mag krabben. Het korstje verdwijnt na enkele dagen vanzelf, waarna de huid mooi hersteld is. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Indien je een zwaardere vorm van couperose hebt, kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor licht- of laserterapie elders. Deze therapie is efficiënter, maar ook flink duurder, omdat je vaak meerdere behandelingen nodig zult hebben.

Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. Dit omdat het niet te voorkomen is dat in de toekomst nieuwe haarvaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kun je wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om de huid goed te beschermen. Zowel in het zonlicht als bij warmte/koude verschillen (vooral in de winter). Ook sauna bezoek en roken vergroten de kans op het ontstaan van nieuwe couperose.

 

Fibromen (steelwratjes) en andere verhevenheden
In de hals of onder de oksel hebben veel mensen fibromen. Deze kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Door middel van de hete naald wordt het fibroompje weggebrand. De huid wordt eerst wel licht verdoofd met een verdovingscreme. Na de behandeling zal er een korstje onstaan op het behandelde plekje. Deze droog houden en afblijven zodat het geheel mooi geneest.

 

Contra Indicaties bij Coagulatie behandelingen:
Suikerziekte
Pacemaker
Gebruik van bloedverdunners / hartproblemen
Ontstekingen aan het lichaam

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.