De voordelen van Permanent Make Up (PMU)?  

Ogen vertellen veel over wat er in ons omgaat en bepalen voor een groot deel wat we uitstralen naar onze omgeving. Mooi gevormde wenkbrauwen en eyeliners laten je ogen spreken als nooit tevoren. En dat op ieder moment van de dag. Tijdens het sporten, in de sauna of het zwembad blijft PMU op zijn plaats en loopt niet uit. Het is ook zeker een uitkomst voor wanneer u allergisch bent voor traditionele make up, bij (tijdelijk) ontbrekende haargroei of op de werkvloer waar geen cosmetica gedragen mag worden.
 

Wat is PMU en hoe wordt het aangebracht?

Permanente Make Up ( PMU ), ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren is het aanbrengen van pigment vlak onder het huidoppervlak, door middel van een steriele ultradunne naald. Hierdoor creëren we een mooie wenkbrauwlijn of eyeliner die langdurig blijft zitten.Met deze ultradunne, razendsnel bewegende naaldmodule wordt het gekozen pigment heel secuur op de juiste plaats in de huid aangebracht.

 

Hoe verloopt een PMU behandeling?

Voor we starten met de pigmentatie behandeling hebben we eerst een intake gesprek gehad. Daarna jij naar waarheid de behandelovereenkomst in. We bespreken  de mogelijkheden en kijken we samen wat het beste bij jou past. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend en gaan we samen de kleur bepalen. Vooraf brengen we ook de eventuele verdovingcreme aan. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief intakegesprek en nazorg adviezen voor thuis. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. De juiste nazorg en persoonlijke hygiene thuis is belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat. Je krijgt een toilettsje met een nazorg  adviezen en een after care creme mee naar huis. Na 6 á 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is in sommige gevallen niet nodig maar meestal wel noodzakelijk.De kleur wordt dan verder opgebouwd en eventuele afstotingen van pigment wordt opgevult Het modelwordt tevens verder geoptimaliseerd. deze tweede behandeling neemt ongeveer 1 uur in beslag. Soms is er een derde behandeling wenselijk.  


Is een PMU behandeling gevoelig?

Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, ik heb een aangename rustige behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilige verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De huid kan een beetje opzwellen maar dat is meestal binnen 24 uur verdwenen. U kunt de dagelijkse bezigheden na de behandeling gewoon hervatten. Mocht u het niet vertrouwen, neem dan contakt met mij op of raadpleeg je eigen arts.


Hoe lang blijft mijn PMU mooi van kleur en vorm?

De meeste wenkbrauwen blijven gemiddeld 1 jaar mooi, eyeliners meestal langer. De pigmentatie zal in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit hangt af van diverse factoren; de natuurlijke cel vernieuwing, de invloed van UV-licht, medicatie, persoonlijke huidstructuur en conditie, maar ook intensieve peelingen en retinol behandelingen kunnen de kleur van de wenkbrauwen vervagen.  Om het optimale resultaat te behouden adviseer ik u om tussen de 12 en 18 maanden terug te keren voor een ‘refresh’ zodat uw wenkbrauwen en/of eyeliners mooi blijven.  


Veiligheid, hygiëne en betrouwbaarheid?

Allure Cosmetics is in het bezit van een GGD-vergunning (veiligheid en hygiëne) op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Er wordt uitsluitend volgens deze richtlijnen gewerkt. Bij iedere PMU behandeling wordt er een nieuwe steriele naaldmodule gebruikt van de best verkrijgbare kwaliteit. Deze naald wordt vlak voor de pigmentatie en in uw bijzijn, uit de steriele verpakking gehaald. Ook de pigmenten waarmee ik werk staan streng onder controle van de Keuringdienst van Waren. Ze zijn veilig en CE-gekeurd. Ik heb een degelijke basis opleiding en jaarlijks neem ik deel aan Masterclass trainingen, om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technieken en ontwikkelingen. 


Waar moet ik op letten VOOR de behandeling?

U mag in ieder geval 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol of aspirines nuttigen. Deze producten maken het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed kan hechten. Paracetamol mag wel worden gebruikt. U mag geen koorts of ontstekingen hebben tijdens de behandeling. Verder mag u geen contactlenzen dragen (bij eyeliners) en geen make-up tijdens en na de behandeling.

 

Waar moet ik op letten NA de behandeling?

De genezingstijd na het plaatsen van PMU bedraagd ongeveer 10 dagen. Algemene gezondheid, hygiëne en uw lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol. Zonlicht, sauna en zwembaden mijden gedurende het genezingsproces. Je krijgt na de pigmentatiebehandeling duidelijke nazorgadviezen en een aftercare creme mee naar huis.Volg deze instructie juist op om evt.complicaties of teleurstellingen te voorkomen.

 

Contra indicaties |  Mag PMU bij iedereen?

Nee, bij sommige ziektes, (huid)aandoeningen en medicijngebruik wordt het afgeraden. De belangrijkste contra indicaties zijn; Hemofilie, HIV, Hepatites, Hart- en Vaatziekte, Keloid, Glaucoom, Diabetes en een Immuunstoornis. Bij zwangerschap en borstvoeding moet je ook wachten. Dit om vervelende verkleuring van het pigment te voorkomen. Daarbij heb je ook een verhoogde kans op ontstekingen. Ben je onder behandeling en wilt je zeker weten of je een PMU behandeling kunt ondergaan, raadpleeg dan je arts en vraag om (schriftelijke) toestemming. Wees hierover eerlijk en transparant (Better safe than sorry) Op de dag van afspraak mag je geen koorts(uitslag) of ontstekingen hebben. De minimale leeftijd voor PMU bij Allure Cosmetics is 18 jaar..


Heb jij op deze pagina niet het antwoord gevonden op je vraag, twijfel je ergens over of wil je een (intake) afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met me op via mail of whatsApp.