Waarom Permanent Make Up?  

“De ogen zijn de spiegel van de ziel” schreef Da Vinci. En hij had gelijk! Ogen vertellen veel over wat er in ons omgaat en bepalen voor een groot deel wat we uitstralen naar onze omgeving. Mooi gevormde wenkbrauwen en eyeliners laten je ogen spreken als nooit tevoren. En dat op ieder moment van de dag. Tijdens het sporten, in de sauna of het zwembad blijft Permanente Make Up op zijn plaats en loopt niet uit. Het is ook zeker een uitkomst voor als u allergisch bent voor traditionele make up, bij (tijdelijk) geen haargroei of juist op de werkvloer geen cosmetica mag dragen.
 

Wat is Permanent Make Up?

Permanente Make Up ( PMU ), ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren is het aanbrengen van een natuurlijk pigment vlak onder het huidoppervlak door middel van een steriele ultradunne naald.Hierdoor creëren we een mooie wenkbrauwlijn of eyeliner die langdurig blijft zitten.  Allure Cosmetics maakt uitsluitend gebruik van GGD goedgekeurde pigmenten, apparatuur en naaldmodules van de best verkrijgbare kwaliteit.


Hoe wordt Permanent Make Up aangebracht?

Bij Permanent Make Up wordt door middel van een ultradunne, razendsnel bewegende naaldmodule een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van deze behandeling is om de juiste kleur op de juiste plaats in de huid aan te brengen om u een beter aanzien te geven. Het zetten van Permanent Make Up is vakmanschap waarbij hygiëne, precisie en een brede kennis betreft trends, apparatuur en pigmenten een pré is.


Welke verschillen zijn er voor het pigmenteren van de wenkbrauwen?

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie en uitstraling. Uiteraard wordt bij het aanbrengen van de wenkbrauwen rekening gehouden met de vorm van uw gezicht. Voor een natuurlijk effect worden de eigen wenkbrauwhaartjes niet weggehaald.

Dunne en onregelmatige wenkbrauwen worden gecorrigeerd, ook kan er meer symmetrie verkregen worden. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met Permanente Make Up worden gecamoufleerd. Er zijn twee mogelijkheden voor het aanbrengen Permanente Make Up van de wenkbrauwen:

 

1. Ombre (poeder schaduw) wenkbrauwen:  
Deze techniek is bii edereen goed toepasbaar. De wenkbrauwen hebben na genezing een zachte gepoederde uitstraling. Ze zijn niet hard of streng in het gezicht. Epileren is voortaan gemakkelijk, want de mooie vorm is al aangebracht. Voor het pigmenteren van wenkbrauwen gebruiken we nooit een strakke lijn maar creëren we met een speciale techniek een schaduw, waardoor een natuurlijke zachte wenkbrauw ontstaat. De wenkbrauw vormt immers het kader van het gezicht en zorgt voor expressie en uitdrukking.

 

2.  Hairstrokes (haartjes techniek):       
Bij deze techniek wordt er als het ware haartjes in de huid getekend tussen de bestaande haartjes in. Hierdoor zien de wenkbrauwen er voller en natuurlijker uit. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen mooi worden gecorrigeerd. Ook wanneer u helemaal of bijna geen wenkbrauwen (Alopecia Areata) heeft, is de hairstrokes techniek erg geschikt om zo een natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. Deze haartjes zijn zo dun dat ze bijna niet van echte haartjes te onderscheiden zijn.(Soms wordt er een combinatie van deze twee methodes gebruikt.) Ik adviseer deze techniek niet bij ieder huidtype.


Hoe verloopt een behandeling?

Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een vragenlijst samen met u worden ingevuld. Daarna bespreken we de mogelijkheden en kijken we samen wat het beste bij uw past. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend en gaan we samen de kleur bepalen.vooraf zetten we ook de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Verzorging na afloop is belangrijk. U krijgt een nazorg formulier met adviezen en een after care creme mee naar huis. Na 6 á 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen en het model te optimaliseren. deze tweede behandeling neemt ongeveer 1 uur in beslag. Soms is er een derde behandeling wenselijk.  


Doet een behandeling pijn of gaat de huid opzwellen?

Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, wij hebben een aangename rustige behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilige verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De huid kan een beetje opzwellen maar dat is meestal binnen 24 uur verdwenen. U kunt de dagelijkse bezigheden na de behandeling gewoon hervatten. Mocht u het niet vertrouwen, raadpleeg dan altijd uw arts.


Hoe lang blijft de Permanente Make Up zitten?

De meeste wenkbrauwen blijven gemiddeld 1 jaar mooi, eyeliners meestal langer, afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht (gebruik factor 30 of hoger). Ook intensieve peelingen en retinol behandelingen kunnen de kleur van de wenkbrauwen vervagen. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. Het advies is om iedere 12-18 maanden terug te komen voor een Touch up behandeling, hierdoor blijft uw Permanente Make Up mooi van kleur en vervagen de contouren minimaal.


Veiligheid, hygiëne en betrouwbaarheid?

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naaldmodule gebruikt. De naald wordt vlak voor de pigmentatie en in uw bijzijn, uit de steriele verpakking gehaald. Ook de pigmenten waarmee ik werk staan onder controle van de Keuringdienst van Waren en zijn veilig en goedgekeurd. Ik heb een degelijke basis opleiding en jaarlijks neem ik deel aan Masterclass trainingen, om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technieken en ontwikkelingen. Er wordt uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD gewerkt. Allure Cosmetics heeft een GGD vergunning op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen.


Wat is het verschil tussen Permanente Make Up en een tatoeage?

Op het eerste oog lijkt permanente Make Up hetzelfde als tatoeëren. Het verschil is de gebruike naaldmodule, het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanente make-up gaat ca 2 mm diep de huid in. Bij tatoeëren gaat men veel dieper (tot en met het onderhuidsbindweefsel) en wordt inkt gebruikt. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de inkt ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen. Het grote voordeel van Permanente Make-up is juist dat het pigment langzaam vervaagd zodat het er natuurlijk uitziet en na verloop van tijd, indien wenselijk, nog aangepast kan worden. Daarom wordt het ook wel "semi-permanente" make up genoemd.


Waar moet ik op letten voor de behandeling?

U mag in ieder geval 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol of aspirines nuttigen. Deze producten maken het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed kan hechten. Paracetamol mag wel worden gebruikt. U mag geen koorts of ontstekingen hebben tijdens de behandeling. Verder mag u geen contactlenzen dragen (bij eyeliners) en geen make-up tijdens en na de behandeling.

 

Waar moet ik op letten na de behandeling?

De genezingstijd na het plaatsen van Permanente Make Up bedraagd ongeveer 10 dagen. Algemene gezondheid, hygiëne en uw lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol. U krijgt na de pigmentatie een nazorginstructie en creme mee naar huis.

 

Ik krijg binnenkort chemotherapie, kan ik nu wel een PMU behandeling ondergaan?

Permanente Make Up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt Permanente Make Up het beste laten aanbrengen voordat u aan de therapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwharen nog aanwezig zijn, zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Breng uw behandelend arts op de hoogte van de behandeling die u wilt ondergaan. Tijdens de bestraling mag Permanente Make Up wel gezet worden, tijdens de Chemo niet, omdat de bloedwaardes dan terug lopen. 

 

Mag Permanente Make Up bij iedereen?

Nee, bij sommige ziektes, (huid)aandoeningen en medicijngebruik wordt het afgeraden. De belangrijkste Contra Indicaties zijn; Hemofilie, Hart- en Vaatziekte, contact allergie, Glaucoom en Immuunstoornis. Bij zwangerschap en borstvoeding moet u ook wachten. Dit om vervelende verkleuring van het pigment te voorkomen. Daarbij heeft u ook een verhoogde kans op ontstekingen. Bent u onder behandeling en wilt u zeker weten of u een Permanente Make Up behandeling kunt ondergaan, raadpleeg dan uw arts en vraag om (schriftelijke) toestemming. Op de dag van afspraak mag u geen koorts of ontstekingen hebben. De minimale leeftijd voor PMU bij Allure Cosmetics is 18 jaar..


Heeft u op deze pagina niet het antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan gerust contact met me op. U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek plannen met mij door een mail te sturen of me te bellen.